Onderneemsters+gezocht+voor+innovatieprijs
Nieuws
© Koen van Wijk

Onderneemsters gezocht voor innovatieprijs

LTO Vrouw en Bedrijf roept agrarische onderneemsters op zichzelf of collega's aan te melden voor de European Innovation Award for Women Farmers.

'Vrouwen spelen een sleutelrol in het agrarisch familiebedrijf als het gaat om het versterken van het concurrentievermogen en innovatie', motiveert Willemien Koning, voorzitter van de COPA-commissie Vrouw en Bedrijf, de medewerking aan innovatieprijs.

De innovatieve onderneemsters kunnen zich aanmelden voor de tweejaarlijkse innovatieprijs van het Women's Committee van de Europese boerenorganisatie COPA. Het is de vierde keer dat de Europese Innovatieprijzen worden uitgereikt. Dat gebeurt vlak voor de 'Internationale dag van agrarische vrouwen', 15 oktober in Brussel.

In 2014 streek de Nederlandse Djuke van der Maat uit Bunnik met de hoogste eer.

Stuwende kracht

De European Innovation Award for Women Farmers heeft dit jaar als thema 'Agrarische vrouwen als stuwende kracht achter innovatie en groene groei in de EU'. Doel van de prijs is de aandacht te genereren voor innovatieve activiteiten en projecten die door agrarische onderneemsters worden uitgevoerd.

Uit nominaties van eerdere jaargangen blijkt dat agrarische vrouwen belangrijke spelers zijn als het gaat het om de toekomst van en de bedrijvigheid in het landelijk gebied.

Uit EU-cijfers blijkt dat vrouwen goed zijn voor 43 procent van het werk op land- en tuinbouwbedrijven in Europa. Van hen is ruim 20 procent (mede)ondernemer.

'Er zitten grote verschillen tussen de EU-lidstaten, maar de innovatieve kracht en belangrijke rol van vrouwelijke ondernemers op bedrijven mag niet worden onderschat. Deze prijs is vooral bedoeld om dat ook zichtbaar te maken', aldus Koning

Inschrijven

Agrarische vrouwen die voor de prijs in aanmerking denken te komen, moeten lid zijn van LTO Noord, ZLTO of LLTB. Zij kunnen zichzelf aanmelden of door anderen genomineerd worden

De inschrijving sluit op 1 mei. Belangstellenden kunnen voor informatie aankloppen Nicole Alberts, landelijk projectleider Vrouw en Bedrijf.

Weer

 • Zondag
  8° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer