Genomineerden+Ekoland+Innovatieprijs
Nieuws
© Bio-beurs

Genomineerden Ekoland Innovatieprijs

Bloembollenbedrijf John en Johanna Huiberts uit Sint Maartensvlotbrug, gemengd bedrijf Maatschap Twisk uit Dronten en de Fruittuin van West uit Amsterdam zijn genomineerd voor de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw 2016.

De Ekoland Innovatieprijs wordt woensdag 21 januari om 20 uur uitgereikt op de Bio-Beurs in de IJsselhallen in Zwolle. De winnaar ontvangt 1.500 euro, de nummer twee 750 euro en nummer drie 250 euro.

Voorafgaand aan de uitreiking vindt van 17.45 tot 18.45 uur een workshop plaats waarin de drie genomineerden hun bedrijf en innovaties presenteren.

Huiberts Bloembollen

John en Johanna Huiberts telen hun bloembollen gedeeltelijk biologisch en gedeeltelijk nog in omschakeling naar biologisch. Huiberts bloembollen innoveert op het gebied van bodemleven en biodiversiteit.

Met een zelfontwikkelde en aangepaste onder-zode-planter planten ze de bollen direct onder een gemengde groenbemester.

Maatschap Twisk

Sjaak Twisk en Aga Sulik telen akkerbouw- en vollegrondsgroenteproducten op grote schaal. Zij werken samen met andere akkerbouwers in teelt en verwerking, met een melkveehouder in uitruil van gronden en investeerden in de boomgaard van de buurman.

Sjaak Twisk specialiseerde zich onder meer in teelt van biologische uigewassen, van babyui tot moederui en in groentegewassen zoals broccoli voor verwerking.

Fruittuin van West

Lisan en Wil Sturkenboom ontwikkelen in Amsterdam-West een nieuw, gemengd bedrijf met vele soorten hard- en zachtfruit, legkippen, witlof, shiitake, gezellige horeca en verwerkingskeuken, moderne winkel en leslokaal.

Consumenten oogsten in concept hun eigen producten bij elkaar, voor het eerst ook in fruit vormgegeven. Slimme en afwisselende, kleinschalige middelen zijn gebruikt om meer ondernemingen mogelijk te maken, zoals de legkippen in de boomgaard.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer