Fermentatievoer+varkens+wint+innovatieprijs
Nieuws
© for farmers

Fermentatievoer varkens wint innovatieprijs

Een concept voor de fermentatie van varkensvoer won donderdag de publieksprijs van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2015. Het concept wordt onder de naam Ferment+ aangeboden.

Ferment+ was één van de 12 finalisten voor de innovatieprijs van de Rabobank die sinds 2002 jaarlijks wordt uitgereikt. Naast het winnen van de publieksprijs behaalde Ferment+ een fraaie tweede plaats in de categorie Food & Agri.

Lagere voederconversie

Met hun concept spelen de samenwerkende partners Van Asten Group, Weda Holland en ForFarmers in op de groeiende belangstelling voor fermentatie in de varkenshouderij.

Het concept heeft aantoonbaar grote voordelen voor de gezondheid van de varkens en kan onder meer door verlaging van de voederconversie een financieel voordeel opleveren van 1,30 euro per big en 3 euro per vleesvarken.

Ferment+ stelt varkenshouders in staat om op het eigen bedrijf melkzuurrijk varkensvoer van hoge kwaliteit te produceren. De melkzuurbacteriën verbannen ongezonde bacteriën en versterken daarmee de gezondheid van het maag- en darmstelsel van zeugen, biggen en vleesvarkens.

Roze kleur

Uitgebreide praktijkproeven laten zonder uitzondering een gunstige uitwerking zien op de gezondheid. De kwaliteit van de biggen en vleesvarkens gaat er zichtbaar op vooruit.

In de stallen van Van Asten Group vormen salmonella en PIA bij vleesvarkens geen probleem meer.'Onze varkens hebben weer echt een roze kleur'’, vertelt mededirecteur Marko van Asten.

Weer

 • Maandag
  8° / -1°
  25 %
 • Dinsdag
  9° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -1°
  10 %
Meer weer