Gezond+Nederland
Column
© Nieuwe Oogst

Gezond Nederland

Volgend jaar maart zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dit werpt nu al haar schaduw vooruit.
Je ziet extra profilering van politieke partijen, een kabinet dat moeilijker belangrijke en voor het land noodzakelijke besluiten neemt, maar ook dat partijen op dit moment hun partijprogramma's schrijven.
Voor die partijprogramma's heeft de tuinbouw veel te bieden.
Wij zorgen voor een gezond Nederland door onze producten en door de wijze waarop we die produceren.
Bomen, planten en bloemen zuiveren de lucht, verbeteren de leefomgeving en geven een positief gevoel.
Groente en fruit zijn vitaminebommen en leveren veel van de noodzakelijke voedingsstoffen zonder negatieve ballast die aan veel bewerkte producten kleeft.
Bij actieve inzet op het gebruik en de consumptie van onze producten dragen we bij aan preventieve gezondheidszorg en kunnen we zorgen voor een trendbreuk in de almaar stijgende zorgkosten.
We zorgen ook voor een gezond Nederland door het steeds verder verbeteren en vergroenen van onze productieprocessen.
Daarin zijn we al koploper in de wereld en de ambities reiken nog verder.
Meer geïntegreerde bestrijding, duurzaam bodembeheer, minder of geen emissie, maximale energiebesparing en op weg naar een klimaatneutrale productie.
Bovendien vervult de akker- en tuinbouw een cruciale rol in de omschakeling van een fossiele naar een biobased economy door de productie en levering van essentiële natuurlijke grondstoffen.
Met deze inzet kan de sector een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van problemen in Nederland en ver daarbuiten. En we kunnen er nog aan verdienen ook.
Het is daarom goed dat LTO Nederland en Greenport Holland deze boodschap afgeven bij de schrijvers van de partijprogramma's van de politieke partijen in ons land.
Want wie wil er nu geen gezonder Nederland?

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer