Afzet+streekproduct+grote+hotels+moet+beter
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Afzet streekproduct grote hotels moet beter

Boeren met streekproducten moeten zich beter verenigen zodat ze ook de grotere hotels en restaurants kunnen beleveren. 'Met eten en drinken kunnen we ons onderscheiden, en daarvoor heb ik jullie nodig.'

Dat pleidooi hield directeur Tjitte de Wolff van Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud dinsdag tijdens de netwerkdag multifunctionele landbouw van LTO Noord.

Volgens de De Wollf is de afname van producten van agrarische bedrijven nog heel lastig. 'Vooral als het gaat om het volume en jaarrond leveren. We hebben liever een vrachtwagen die belevert, dan drie.'

Concurrentie groot

De hoteleigenaar waarschuwde de boeren dat ze nu met oplossingen moeten komen.

'De concurrentie is groot. De opdracht gaat nu naar diegene die de zaken het beste voor elkaar heeft, zoals Hanos en Slligro. De markt zal uiteindelijk de producenten van streekproducten dwingen. Mijn gasten vragen steeds meer om hun producten.'

Menukaart

Vleesveehouder Steven van der Zee uit Rohel is een van de drie boeren die leveren aan het Golden Tulip hotel bij Heerenveen.

Hij herkent het capaciteitsprobleem. 'Bij Tjaarda wil je graag op de menukaart staan. Wanneer we met meerder boeren vlees leveren, moet je het loslaten dat het van jouw bedrijf komt. Maar met een sterk merk als bijvoorbeeld streekvlees bied je zekerheid als het gaat om volume.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
Meer weer