Multifunctioneel aanjager van innovatie

De multifunctionele landbouw brengt diversiteit en creativiteit in de agrarische sector en is vaak een aanjager van innovatie. Dat zegt Annette van Velde, voorzitter van LTO-vakgroep Multifunctionele Landbouw.

Multifunctioneel+aanjager+van+innovatie
© Dirk Hol

Van Velde schetste de voorbeeldfunctie van haar sector vanmorgen tijdens een bijeenkomst op het ministerie van Economische Zaken.

Daar werd een nieuwe brochure met veel cijfermatige gegevens over de multifunctionele landbouw aangeboden aan staatssecretaris Sharon Dijksma.

Topsectorenbeleid

De vakgroepvoorzitter vroeg Dijksma om de multifunctionele landbouw te verankeren in het topsectorenbeleid. Bovendien zouden de ondernemers voor alle bedrijfsonderdelen in aanmerking moeten komen voor bestaande innovatie- en subsidieregelingen.

De bewindsvrouw stelde dat de multifunctionele landbouw een maatschappelijke functie vervult, bijdraagt aan versterking van de agrarische sector en een ambassadeursfunctie vervult voor boeren en tuinders.

Volgens de staatssecretaris kan deze manier van ondernemen er aan bijdragen dat jongeren gaan werken in de agrarische sector.

Geldstroom stopt

Tegelijk meldde Dijksma dat er een eind komt aan de financiële ondersteuning door het departement van het Platform Multifunctionele landbouw. Het ministerie wil wel blijven samenwerken met het platform en praktische ondersteuning geven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer