Klacht+Varkens+in+Nood+tegen+Jumbo+en+Dirk
Nieuws
© Dierenbescherming

Klacht Varkens in Nood tegen Jumbo en Dirk

Varkens in Nood begint een rechtszaak tegen Jumbo en Dirk van den Broek. Beide supermarkten verkopen volgens de dierenwelzijnsorganisatie nog steeds varkensvlees zonder keurmerk van de Dierenbescherming.

'Dat is een schending van de afspraak uit 2013 om daar uiterlijk in 2015 mee te stoppen. Vlees moet minimaal het Beter Leven kenmerk 1 ster hebben', geeft Varkens in Nood aan.

Ook bij andere supermarkten wordt nog steeds varkensvlees zonder keurmerk verkocht, maar Dirk en Jumbo scoren volgens de dierenwelzijnsorganisatie slechter dan de meeste andere supermarkten.Vooral de aanbiedingen met vlees zonder keurmerk hekelt Varkens in Nood..

120 misstanden

Bij de productie van varkensvlees is volgens Varkens in Nood sprake van 120 misstanden, waarvan een groot deel in strijd is met de wet.

'Dat geproduceerde varkensvlees ligt begin 2016 nog altijd in de schappen van supermarkten, ondanks eerdere beloftes om over te stappen op vlees met minimaal Beter Leven Keurmerk 1 ster', stelt de organisatie in een uitzending van Tros Radar.

Varkens in Nood spant de rechtszaak aan samen met Dier&Recht en belangstellende burgers.

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer