Bloemetjesgordijn 'verhult' blind varken

Voor de foto van een blind varken voor de Broerenkerk in Zwolle is een bloemetjesgordijn gehangen. 'De gemeente vroeg onze expositie te verplaatsen, maar wij willen dierenleed niet verbloemen', geeft Varkens in Nood aan.

Bloemetjesgordijn+%27verhult%27+blind+varken
© Varkens in Nood

De foto maakt deel uit van de expositie Het Vergeten Dier van Dier&Recht en Varkens in Nood. 'Boekhandel Waanders stoorde zich daaraan, begrijp ik uit dagblad De Stentor', vertelt woordvoerster Madelaine Looije van Varkens in Nood.
De gemeente vroeg daarop het bord te verplaatsen, maar beide dierenwelzijnsorganisaties kozen voor een ludieke oplossing. 'We verhullen de waarheid niet en hebben daarom dit bloemetjesgordijn opgehangen', licht Looije toe.

Meer aandacht

Die aanpak pakt goed uit, erkent Looije. 'Nieuwsgierigen kijken juist wat er onder het gordijn zit. De expositie krijgt hierdoor extra aandacht.'

Het vergeten dier staat nog tot en met 11 oktober voor de Broerenkerk op plein Achter de Broeren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer