LTO: Welzijnskraamhok wordt al toegepast

Varkens in Nood dringt aan op invoering van welzijnsvriendelijke kraamhokken. Die oproep is volgens vicevoorzitter Eric Douma van LTO Varkenshouderij en voorzitter Ingrid Jansen van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) volstrekt overbodig.

LTO%3A+Welzijnskraamhok+wordt+al+toegepast
© Pro Dromi

Innovatieve varkenshouders hebben samen met stalinrichters en onderzoekers al in 2010 zelf het initiatief genomen om vernieuwde kraamhokken te ontwikkelen. In dit kader is het zogenaamde Pro-Dromi kraamhok gerealiseerd dat nu al volop in gebruik is op verschillende varkensbedrijven.

Goed evenwicht

In dit kraamhok voor de toekomst is een goed evenwicht gevonden tussen meer bewegingsruimte voor de zeug en de bescherming van de biggen.

Toepassing van dit welzijnsvriendelijke kraamhok brengt extra kosten met zich mee. Die extra kosten kunnen alleen vergoed worden als de consument bereid is hiervoor te betalen.

De consument kan nu al kiezen voor varkensvlees van varkens die geboren zijn in het Pro-dromi kraamhok. Als het voornemen van Varkens in Nood wordt overgenomen in wetgeving, dan wordt varkenshouders deze marktkans ontnomen.

Consument mobiliseren

Eric Douma en Ingrid Jansen roepen Varkens in Nood op om samen de consument te bewegen om meer diervriendelijke producten te kopen in plaats van alles in wet- en regelgeving om te zetten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 9°
  25 %
 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
Meer weer