ZLTO helpt bij Jonge Landbouwersregeling

Bij ZLTO komen veel vragen binnen over de Jonge Landbouwersregeling. Binnenkort houdt de organisatie daarom informatiebijeenkomsten.

ZLTO+helpt+bij+Jonge+Landbouwersregeling
© Eljee Bergwerff

De Jonge Landbouwersregeling lijkt vooral bedoeld om de verduurzaming van agrarische bedrijven te stimuleren. Jonge boeren en tuinders kunnen, ook bij overname na een maatschap, tot de leeftijd van 41, eenmalig gebruikmaken van de regeling.

Aanvragen voor subsidie zijn vanaf 1 maart tot 15 april in te dienen.

Snel

'1 maart is best snel', reageert ZLTO-bedrijfsadviseur Veronique Verdurmen. 'Ondernemers moeten voor de aanvraag vaak nog hun administratie induiken. Op zich hoeft dat geen probleem te vormen.'

'Lastiger is dat de randvoorwaarden waaraan ze moeten voldoen nog niet gecommuniceerd zijn. Daar wachten we met smart op.’

Waarschijnlijk maakt het ministerie op korte termijn bekend hoe de voorwaarden eruit komen te zien. Voor ondernemers die gebruik willen maken van de regeling houdt ZLTO samen met ZAJK en BAJK twee informatiebijeenkomsten: 24 februari bij ZLTO in Colijnsplaat en 25 februari bij ZLTO in Den Bosch.

Helpen

Jonge boeren en tuinders kunnen zich voor een geringe vergoeding ook door ZLTO laten helpen bij de subsidieaanvraag.

Nieuwe leden kunnen voor deze ondersteuning aanspraak maken op een aantrekkelijke kortingsregeling. Bestaande leden krijgen een steuntje in de rug bij het vernieuwen van hun bedrijf in de vorm van een ZLTO Innovatievoucher ter waarde van 1.000 euro.

Meer weten? Neem contact op met ZLTO-adviseurs Veronique Verdurmen of Anja Roes of via (073) 2173000.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  10° / -1°
  10 %
Meer weer