Boomteelt+Grave+mogelijk+op+slot
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Boomteelt Grave mogelijk op slot

Boomkwekers in gemeente Grave mogen niet meer uitbreiden als het aan de gemeente ligt. Een plan hiervoor ligt in november ter goedkeuring bij de gemeenteraad.

ZLTO Land van Cuijk Noord heeft een bezwaar ingediend. 'De gemeente heeft vorig jaar een nieuw bestemmingsplan buitengebied opgesteld en nu is er een eerste herziening op gekomen. Daarin zijn alle bestaande boomteeltpercelen omkaderd en is verdere uitbreiding ervan niet meer mogelijk', zegt boomkweker en bestuurslid Martien van de Lockant.

‘De sector wordt dus op slot gezet. Als je vruchtwisseling wilt toepassen, houdt het al op. Laat staan dat je nog kunt uitbreiden’, schetst de ondernemer de benauwde situatie.

Koud op ons dak

Volgens Van de Lockant is de afdeling niet bij deze plannen betrokken door de gemeente. ‘Dit viel koud op ons dak en we hebben al bezwaar gemaakt. Het is een ongepaste actie van de gemeente.’

Deze zaterdag komen raadsleden en ambtenaren van Grave naar het bedrijf van Van de Lockant. De ZLTO-afdeling wil samen met ANV Raamvallei de gemeente bijpraten over ontwikkelingen in de boomteelt. ‘Wij zullen ze ervan proberen te overtuigen dat dit veel te ver gaat.’

Weer

 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  60 %
Meer weer