Winnaars ZLTO Initiatiefprijzen bekend (video)

De samenwerking Boer Bier Water heeft de ZLTO Initiatief Juryprijs gewonnen. De Publieksprijs ging naar Christ en Jacqueline Monden uit Etten-Leur voor het telen van kruiden op water. De prijzen werden donderdag aan het einde van het ZLTO Congres in Den Bosch uitgereikt.

Winnaars+ZLTO+Initiatiefprijzen+bekend+%28video%29
© eljee bergwerff

Binnen Boer Bier Water zijn boeren en tuinders in de gemeente Laarbeek samen met onder meer Bavaria sinds vier jaar aan de slag met hergebruik van restwater van de bierbrouwer, duurzaam bodemgebruik bij agrarische ondernemers, reductie van gewasbeschermingsmiddelengebruik, teelt van lokale brouwgerst voor Swinckels’ Bier en communicatie. De jury vindt dit een ‘waar voorbeeld’ van samenwerking met een win-win situatie voor de lange termijn.

Mooie erkenning

'Een heel mooie erkenning voor wat we de afgelopen jaren allemaal gedaan hebben.' Zo reageerde Paul Sneijers (derde van rechts) namens Boer Bier Water op het winnen van de ZLTO Initiatief juryprijs, donderdag tijdens het ZLTO Congres.

De cheque van 2500 euro wordt goed besteedt volgens hem: 'We zullen volop blijven werken aan het ontwikkelen van kennis en de communicatie ervan.'

Telen op Water

De publieksprijs, eveneens ter waarde van 2500 euro, ging naar Christ en Jacqueline Monden (tweede en derde van links) voor het telen van kruiden op water. Ze haalden bijna de helft van alle stemmen binnen. 'Prachtig mooi', zo luidde de eerste reactie van Christ Monden. 'We hebben er hard voor gewerkt met veel mensen.'

Met het zelf ontwikkelde teeltsysteem kan Monden telen zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, minimaal gebruik van potgrond en met een grote reductie van het waterverbruik. Er vindt geen uitspoeling plaats naar de bodem en er is sprake van goede werkomstandigheden door het transport van het product over water.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  10° / -1°
  10 %
Meer weer