ZLTO: Boeren met tech en touch (video)

Het ZLTO Congres voor bestuurders, stakeholders, bedrijven en leden stond donderdag geheel in het teken van de impact van hightech op de land- en tuinbouw. Boeren met tech en touch.

ZLTO%3A+Boeren+met+tech+en+touch+%28video%29
© Robert Jan Marringa

Volgens ZLTO-voorzitter Hans Huijbers hebben boeren en tuinders oplossingen voor vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, energie en voedselvoorziening. Niet alleen vanuit het perspectief van slimmer en beter produceren, ook vanuit de sociale invloed van technologie.

'Onze sector is de snelst verduurzamende sector van alle economische sectoren. Dat is niet nieuw. Door de eeuwen heen hebben boeren en tuinders zich laten kennen als het prototype vernieuwers. De wereld veranderde met de komst van techniek in de land- en tuinbouw.'

Slimme landbouw

Slimme landbouw heeft de toekomst. 'In de circulaire economie zijn kennis en vakmanschap van boeren en tuinders in combinatie met technologie en techniek onmisbaar.'

Dat beweert ook Emile Aarts, rector magnificus van Tilburg University. Volgens hem is 'data mining' de nieuwe uitdaging. Daarmee benadrukt hij het belang en de kansen van data voor de land- en tuinbouw.

'Niet alleen grondstoffen, maar ook data zullen voortaan bij boeren en tuinders vandaan komen. Nu al vindt een groot deel van hun werkzaamheden volledig geautomatiseerd plaats. Dat betekent ongekende mondiale groeimogelijkheden voor de sector.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  10° / -1°
  10 %
Meer weer