Onrust+over+pachtbeleid+Gelderland
Nieuws
© gelderland

Onrust over pachtbeleid Gelderland

Wanneer provincie Gelderland agrarische gronden gaat verpachten, mag de hoogste pachtprijs niet bepalend zijn bij de keuze wie de grond in gebruik krijgt.

Dat schrijft LTO Noord Gelderland in een brief aan Gedeputeerde Staten van provincie Gelderland. Aanleiding voor de brief is dat bij leden de indruk is ontstaan dat de gronden altijd naar de hoogste bieder gaan.

Openbare procedure

Gelderland heeft ervoor gekozen om de verpachting van deze gronden via de website en een openbare procedure te verpachten.

Daarvoor heeft de provincie overigens wel een aantal criteria vastgesteld 'Deze criteria komen ten dele wel tegemoet aan de wensen van LTO Noord, maar we hadden ze toch graag wat scherper gezien', zegt beleidsmedewerker Tjerk Elzinga van LTO Gelderland.

Evaluatie

De verpachting van de gronden voor 2016 is inmiddels een feit maar LTO Gelderland dringt bij de provincie aan op een goede en tijdige evaluatie van de gekozen aanpak. 'Wij willen graag bij deze evaluatie worden betrokken', aldus Elzinga.

•Meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie midden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  9° / 8°
  50 %
 • Zondag
  11° / 7°
  70 %
 • Maandag
  8° / 7°
  70 %
Meer weer