Toch weer gesprek over pachtsysteem

Organisaties van pachters en verpachters gaan nog een keer proberen om het eens te worden over de opzet van een nieuw pachtsysteem. Ze volgen daarmee een dringende oproep van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).

Toch+weer+gesprek+over+pachtsysteem
©

Twee maanden geleden raakte het overleg over de pacht in een impasse. De partijen van het Akkoord van Spelderholt konden over de laatste geschilpunten geen overstemming bereiken.

Overtuigd door Dijksma

Deze week zaten alle betrokkenen aan tafel met staatsecretaris Dijksma, die op dat moment nog verantwoordelijk was voor landbouw. Zij kon iedereen er van overtuigen dat het zinvol is om toch te proberen het eens te worden.

'We zitten ook best wel dicht dicht bij elkaar', zegt Arnold Michielsen, LTO portefeuillehouder Pacht. 'Eerder lukte het niet om de laatste stappen te zetten. We hopen dat het nu wel van komt.'

Flexibele pacht

Het probleem zit met name bij de flexibele pacht. Volgens de pachters hoort daar een plafond in de pachtprijs bij en een einde aan de duur ervan. ‘Anders krijgen andere pachtvormen geen kans', geeft Michielsen aan.

De Federatie Particulier Grondbezit voelt juist niets voor dergelijke beperkingen. Het leidde er begin september toe dat de problematiek weer bij de politiek werd neergelegd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer