Minder+muskusratten+gevangen+in+2015
Nieuws
© Wikimedia

Minder muskusratten gevangen in 2015

De waterschappen hebben in 2015 minder muskusratten gevangen. Dat meldt de Unie van Waterschappen.

Het aantal gevangen muskusratten in Nederland daalde vorig jaar ruim 6 procent naar 88.650. Er zijn regionale verschillen, maar de verwachting is dat de al eerder ingezette daling zich voortzet, geeft de Unie van Waterschappen aan.

De waterschappen vingen vorig jaar 1.212 beverratten, een stijging van 16 procent vergeleken met 2014.

Grensgebied

De beverrattenvangsten concentreren zich in het grensgebied met Duitsland. Door de zachte winters van de afgelopen jaren is de populatie in Duitsland en daarmee de instroom in Nederland sterk toegenomen.

In Duitsland wordt de beverrat nu nog niet consequent bestreden. De opname van dit dier op de Europese lijst van invasieve uitheemse soorten, die in februari in werking treedt, brengt hier waarschijnlijk verandering in.

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 6°
  20 %
 • Vrijdag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer