CDA%3A+muskusrat+op+de+menukaart
Nieuws
© Wikimedia

CDA: muskusrat op de menukaart

CDA Reest en Wieden wil onderzoeken of de muskusrat op de menukaart van de restaurants in de Kop van Overijssel kan worden gezet. Dat schrijft de partij in haar verkiezingsprogramma voor de waterschapsverkiezingen.

Volgens het CDA wordt er nog te veel voedsel in Nederland verspild. Omdat de muskusrat toch moet worden bestreden, kun je er volgens de partij beter iets nuttigs mee doen.

De muskusrat wordt in Nederland bestreden omdat het diertje veel schade kan aanbrengen aan oevers en dijken. Bejaagde dieren die schadelijk zijn mogen nu niet worden gegeten. De partij wil daarom de Flora- en faunawet aanpassen.

Weer

 • Zondag
  13° / 2°
  10 %
 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
Meer weer