Boerinnen Hogeland samen in zorg

Drie agrarische bedrijven met een zorg- en onderwijstak op het Hogeland werken sinds kort samen in de zorgverlening aan kinderen en jongeren. Met kleinschaligheid, zorg op maat en de groene zorg willen zij zich onderscheiden.

Boerinnen+Hogeland+samen+in+zorg
© Geert Job Sevink


De zorgboerin uit Stedum, huiswerkbegeleidster en remedial teacher uit Zeerijp en kindertherapeute uit Zeerijp hebben gezamenlijk een zorgplan en zijn een aanspreekpunt voor cliënten en organisaties.

Buiten de boot

Initiatiefneemster is Margreet Wiersema van Zorgbuurderij De Heemen in Stedum.

'De hele zorgsector ligt na de overheveling van het rijk naar gemeenten op zijn kop. Voor ons was het spannend of we door de aanbestedingprocedures kwamen.'

Bovendien vallen volgens Wiersema steeds meer kinderen buiten de boot omdat passend onderwijs op basisscholen nog niet zijn vruchten afwerpt.

Voorlopers in zorgsector

Hoewel ze overtuigd zijn van hun aanpak, merken ze nog wel dat cliënten, maar ook gemeenten toch nog kiezen voor zorg bij grotere zorginstellingen.

Wiersema: 'We zijn voorlopers in de zorgsector. Niet alleen de zorg, de hele maatschappij staat op zijn kop. We moeten geduld hebben. We zitten op unieke locaties, ouders en cliënten zijn tevreden. Wij hebben er vertrouwen in dat ze ons in deze regio leren kennen.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Noord

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer