CAO Bedrijfsverzorging in zicht

AB Werkgevers en CNV Vakmensen verwachten begin 2016 tot een akkoord voor een cao voor de Agrarische Bedrijfsverzorgingsdiensten te komen.

CAO+Bedrijfsverzorging+in+zicht
© FNV Bondgenoten

Dat meldt de FNV in een persbericht.

Het akkoord voorziet in een loonsverhoging met 2 procent die met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016 wordt uitbetaald. Daarbij zullen de werkgevers vanaf 1 januari 2016 de aangepaste toeslagen registeren in de administratie en vastleggen en berekenen in het jaarurenmodel.

De werkgevers en CNV Vakmensen willen met deze aanpak recht doen aan het eindbod en duidelijkheid verschaffen richting leden/klanten en werknemers.

Geen recht

De FNV is niet blij mee met het akkoord. Het doet geen recht aan han leden en alle bedrijfsverzorgers die de petitie tegen het eindbod hebben getekend, aldus de werknemersbond.

FNV waarschuwt dat er sprake is van een verslechtering voor het personeel. Werknemers krijgen weliswaar een loonsverhoging, maar gaan er structureel tussen de 6 en 10 procent op achteruit, afhankelijk van het individuele werkrooster.

Indien overeenstemming wordt bereikt, zal de cao vanaf 1 januari ingaan. De FNV zal zich dan samen met de cao-commissie beraden over mogelijke vervolgstappen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer