Aanzet+tot+revitalisering+Floraweg%2DGeestweg
Nieuws
© Gemeente Kaag en Braassem

Aanzet tot revitalisering Floraweg-Geestweg

Een grondbank voor verouderde kassen, een kassenbank, een waterbank en een zonneakker waarmee voor meerdere tuinders energie kan worden opgewekt. Dat en nog meer staat in de toekomstverkenning voor tuinbouwgebied Floraweg-Geestweg.

Het tuinbouwgebied Floraweg-Geestweg in Roelofarendsveen is hard toe aan nieuwe dynamiek, vindt Platform Tuinbouw Veenstreek. De organisatie liet een daarom een inventarisatie maken en zette een aantal ideeën op een rijtje die het gebied kunnen revitaliseren.

Dat rapport werd woensdagavond gepresenteerd aan de bedrijven en bewoners van het gebied. Ook is gemeente Kaag- en Braassem op de hoogte van de plannen.

Werkgroepen

'Er is nieuwe reuring nodig in dit gebied, vandaar deze inventarisatie', aldus voorzitter Theo Akerboom van Platform Tuinbouw de Veenstreek. 'Die vernieuwing moet uit het gebied zelf komen.'

'Het is de bedoeling dat er nu enkele werkgroepjes worden geformeerd die rond verschillende thema's nader kennis verzamelen en tot vorming van concrete initiatieven komen.'

Bestemming

De huidige glastuinbouwbestemming van het gebied loopt tot en met 2023. Floraweg-Geestweg had in 2014 een gezamenlijke omzet van 30 miljoen euro en was goed voor 300 arbeidsplekken.

Weer

 • Woensdag
  14° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  30 %
 • Vrijdag
  7° / -3°
  10 %
Meer weer