Nieuwe+vereniging+voor+biotuinders
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Nieuwe vereniging voor biotuinders

De nieuwe vereniging BioTuinders presenteert zich volgende week tijdens de Bio-beurs in Zwolle.

De vereniging voor biologische tuinders is gericht op biologisch gecertificeerde tuinderijen en tuinderijen die dat nu nog niet zijn, maar wel die ambitie hebben.

Doel van de vereniging is de stem laten horen van kleinschalige biologische tuinderijen. Kenmerk van deze bedrijven is onder meer de directe verkoop aan consumenten en de grote diversiteit aan geteelde gewassen.

Efficiënte controles

Belangrijke speerpunten van de vereniging zijn efficiënte Skal-controles en de mogelijkheid om de controles meer te doen op basis van risico-inschatting. Ook vindt de vereniging dat 100 procent biologisch zaadgoed wenselijk is.

BioTuinders gaat elk jaar een aantal activiteiten organiseren voor biologische tuinderijen op vakinhoudelijk gebied. De vereniging is aangesloten bij het Biohuis, de organisatie van biologische boeren en boerinnen.

Weer

 • Woensdag
  12° / 10°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 12°
  20 %
Meer weer