Lagere+tarieven+Skal+Biocontrole
Nieuws
© Skal

Lagere tarieven Skal Biocontrole

Certificeerder Skal verlaagt voor komend jaar met name voor kleinere bedrijven de tarieven voor de biologische certificering.

Bij Skal geregistreerde bedrijven betalen in 2016 50 euro minder voor de jaarlijkse abonnementsbijdrage. Daarnaast komt er voor volledig biologische bedrijven met een jaaromzet van minder dan 50.000 euro een speciaal tarief.

250 euro lager

Voor deze bedrijven is de jaarlijkse abonnementsbijdrage 200 euro lager dan voor de rest van de gecertificeerde bedrijven en daarmee 250 euro lager dan in 2015. Doel is de biologische sector toegankelijk houden voor kleine biologische bedrijven.

Skal houdt toezicht op de biologische productie in Nederland. De certificeerder financiert het toezicht uit de bijdragen van de geregistreerde bedrijven. De tarieven zijn gebaseerd op kostentoerekening van daadwerkelijk gemaakte kosten.

Geen winstoogmerk

Stichting Skal Biocontrole heeft geen winstoogmerk. De gepubliceerde Skal-tarieven voor 2016 zijn akkoord bevonden door het Algemeen Bestuur van Skal en door het ministerie van Economische Zaken als opdrachtgever.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer