Recordafzet+varkensvlees+De+Groene+Weg
Nieuws
© De Groene Weg

Recordafzet varkensvlees De Groene Weg

De afzet van biologisch varkensvlees is het afgelopen jaar sterk gegroeid, meldt leverancier De Groene Weg in Groenlo. Het aantal geslachte varkens steeg bij deze slachterij tot meer dan 80.000 dieren.

Er is veel aandacht in de media voor biologisch vlees, geeft De Groene Weg aan. 'Mede hierdoor is de beleving positief en vinden veel mensen biologisch vlees passen bij een maatschappelijk verantwoorde levensstijl.'

Steeds meer consumenten kiezen voor deze producten met als gevolg een toenemende vraag en een stijgende afzet. 'Supermarkten spelen hierop in door meer biologisch vlees op te nemen in het assortiment.'

Biologisch vlees

De Groene Weg is de grootste leverancier van biologisch vlees in Nederland. De slachterij werkt samen met varkenshouders om ervoor te zorgen dat er voldoende vlees wordt geproduceerd.

'Daarvoor is een groeitraject ontwikkeld waarlangs de productie zich de afgelopen jaren heeft uitgebreid en in de komende jaren verder zal uitbreiden.'

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer