GS Drenthe wil kavelruil Veenhuizen

Gedeputeerde Staten (GS) van Drenthe stellen landinrichtingscommissie in om de landbouwstructuur in Veenhuizen te verbeteren. De komende drie jaar moet een kavelruilproject plaatsvinden.

GS+Drenthe+wil+kavelruil+Veenhuizen
© Harry Tielman

Ook draagt de provincie 300.000 euro bij aan de plankosten. Het project zorgt voor grotere aaneengesloten kavels en gronden die dichter bij de boerderij komen te liggen.

Richting Een komt een nieuwe recreatieve fietsverbinding en aan de westzijde van Veenhuizen wordt een cultuurhistorisch belangrijke strook beplanting aangelegd.

Opdracht

GS stelt in februari 2016 een Landinrichtingscommissie Veenhuizen in die de plannen voor landbouw, landschap en recreatie gaat oppakken.

De opdracht voor de Landinrichtingscommissie Veenhuizen is om in 2016 een landinrichtingsplan op te stellen en in 2017 te starten met het ruilproces. De plannen moeten in 2017 en 2018 worden uitgevoerd.

Directe omgeving

'De afgelopen jaren is door meerdere partijen veel geïnvesteerd in Veenhuizen. Nu is het tijd voor de directe omgeving', geeft gedeputeerde Henk Jumelet aan.

Hij verwacht dat vanuit het Rijk gronden ter beschikking komen voor de landbouw en de realisatie van de plannen voor landschap en recreatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer