‘Utrecht trekt niet aan meer natuur’

Utrecht - Gedeputeerde Staten ontkennen actief op zoek te gaan naar grond om toe te voegen aan het Utrechtse Natuurnetwerk (NN), de voormalige EHS.

Die verzekering gaf Utrechts gedeputeerde Bart Krol de Statencommissie Ruimte, Groen en Water maandag bij de behandeling van de Agenda Vitaal Platteland. GS wil wel meer inzet op natuurontwikkeling in de Groene Contour.
De Groene Contour is de 3.000 hectare landbouwgrond die in 2011 buiten de toenmalige EHS is gehouden. Via de Agenda wil de provincie natuurinitiatieven faciliteren.
LTO Noord Utrecht wil voorkomen dat provincie Utrecht zelf actief gronden voor de Groene Contour, en daarmee uitbreiding van het NN, gaat werven of anderen daartoe stimuleert. ‘Daar zijn indertijd duidelijke afspraken over gemaakt in het Akkoord van Utrecht. De provincie heeft al moeite genoeg resultaten te boeken binnen de begrensde natuur’, zegt voorzitter Bert van Donselaar.

Geruststellend

Van Donselaar vindt de reactie van Krol geruststellend. ‘Dit is precies wat ik wilde horen.’ Hij is het met Krol eens dat het eigenaren vrij staat om op eigen initiatief gronden aan te dragen voor natuurontwikkeling.
‘Een grondeigenaar mag doen met de grond wat hij wil. Mits omliggende andere grondeigenaren en -gebruikers daar geen overlast van ondervinden.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer