VVD: nog te veel regeldruk ANLb

VVD Fryslân vindt dat RVO, Rijk en EU nog te veel regels opleggen in het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb). De partij vraagt het provinciebestuur stevige inspanningen om te bevorderen dat deze regeldruk afneemt.

VVD%3A+nog+te+veel+regeldruk+ANLb
© Water, Land en Dijken

Een motie hierover namen Provinciale Staten van Fryslân gisteren aan. Volgens de liberalen wordt bij agrarisch natuurbeheer regelmatig gesanctioneerd als straf op kleine procedurefouten en overtredingen.

Het sanctiebeleid hoort bij de collectieven thuis, vindt de VVD. De regeldruk vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Rijk en de Europese Unie (EU) vergroot de animo voor natuurbeheer bij beheerders niet, stelt VVD.

Een gevolg hiervan is dat het de instandhouding van de agiobiodiversiteit nadelig beïnvloedt en dat veel tijd en geld verloren gaat met het voeren van procedures en detailkwesties.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer