Natuurrijk+Limburg%2DZuid+van+start
Nieuws
© -

Natuurrijk Limburg-Zuid van start

Natuurrijk Limburg, de coöperatie voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer in die provincie, heeft er een nieuw uitvoeringscollectief bij: Natuurrijk Limburg-Zuid (NaLi-Zuid). Voorzitter is Richard Smeets.

NaLi-Zuid is vorige week opgericht en vertegenwoordigt 450 Zuid-Limburgse deelnemers met agrarisch natuurbeheer. Naast de betrokkenheid bij natuurbeheer, richt NaLi-Zuid zich op het verhogen van natuur- en landschapswaarden in Zuid-Limburg.

De coöperatie vormt naast een uitvoeringsorganisatie een verbindende rol tussen landbouw, natuur en landschap. Daarom is gekozen voor een bestuurlijke samenstelling met bestuurders vanuit het agrarische, particuliere en groene domein.

Natuurbeheer en -ontwikkeling

Leden van de coöperatie zijn boeren, landgoedeigenaren en particulieren die zich bezighouden met agrarisch natuurbeheer. Daarnaast zijn zij geïnteresseerd en betrokken bij natuurontwikkeling en het Zuid-Limburgse landschap.

Hier liggen voor de nabije toekomst uitdagingen voor NaLi-Zuid. Het bestuur gaat de komende tijd verder met het opstellen van een inhoudelijke agenda.

Enige collectief

Natuurrijk Limburg is het enige agrarisch collectief in Limburg. Dat betekent dat ze per 2016 verantwoordelijk is voor al het agrarisch natuur- en landschapsbeheer in de provincie.

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer