%27Varkenshouders+klaar+om+straat+op+te+gaan%27
Nieuws
© nieuwe oogst

'Varkenshouders klaar om straat op te gaan'

Als staatssecretaris Sharon Dijksma geen concrete toezeggingen doet aan de varkenshouderij, zullen acties volgen. Dat verwachten Eric Douma (LTO Varkenshouderij) en Ingrid Jansen (NVV).

Morgen voeren vertegenwoordigers van de varkenssector overleg met Dijksma. Het gesprek gaat over maatregelen die de overheid kan nemen om de varkenshouders te helpen weer een inkomen te verdienen.

Cruciaal gesprek

Volgens Douma en Jansen wordt het een 'cruciaal' gesprek. Ze wijzen erop dat het kabinet altijd heeft kunnen rekenen op steun van de varkenshouders, ook in tijden van crisis.

'Nu heeft de sector de hulp nodig van het kabinet. Niet in de vorm van (Europese) subsidie. Maar in de vorm van lastenverlichting', laten beide bestuurders weten.

Stemming kan omslaan

In Nederland zijn nog geen acties gevoerd zoals in andere EU-landen. Volgens de bestuurders kan dat snel veranderen als het kabinet niet bereid is tot lastenverlichtig voor de varkenshouders.

'Wij voorspellen dat het dan gedaan zal zijn met deze vorm van overleggen en dat wordt overgegaan tot actie', aldus een verklaring van LTO en NVV.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer