‘Meer diepgang met huiskamerbijeenkomst’

%E2%80%98Meer+diepgang+met+huiskamerbijeenkomst%E2%80%99
© Freddy Schinkel

Na Kraggenburg is Nagele het tweede dorp waar LTO Noord Noordoostpolder een huiskamerbijeenkomst heeft gehouden. Onder het motto ‘samen actief’ gaat het bestuur met leden in klein comité in gesprek.
‘Je krijgt meer diepgang’, ervaart Gerrie Abrahamse, secretaris bij LTO Noord Noordoostpolder, na de tweede bijeenkomst dinsdagavond in Nagele.
Als voorbeeld noemt ze een onderwerp als verkeersveiligheid, een continu aandachtspunt. Doordat leden concrete zaken benoemen, maakt dat het voor het bestuur net weer wat scherper. ‘Dan kunnen wij het weer makkelijker inbrengen in ons overleg met de gemeente.’
Insteek van de huiskamerbijeenkomst is dat leden kunnen aangeven waar ze tegen aanlopen of welke onderwerpen zij belangrijk vinden. ‘Het wordt echt een goed gesprek, bijna met de benen op tafel. Dat wordt heel erg gewaardeerd’, zegt Abrahamse.
Aandachtspunt blijft, net als bij iedere bijeenkomst, dat iedereen aan het woord komt. ‘De een roert zijn mond makkelijker dan de ander. Dan is het mooi dat je echt de tafel rond kunt gaan’, aldus Abrahamse.
De persoonlijke benadering vergroot de betrokkenheid, is de ervaring.
Aan de andere kant kan het bestuur uitleggen waarom zij bepaalde afwegingen maakt. ‘In een speciale nieuwsbrief hebben we geschreven over de beheersverordening. Op zo’n bijeenkomst kunnen mensen doorvragen en zie je dat ze het beter snappen. ‘Jullie hebben een goede keuze gemaakt’, hoor je dan. Mensen kunnen zo beter in onze keuken kijken’, aldus Abrahamse.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer