%27Klap+in+gezicht+van+veehouders%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

'Klap in gezicht van veehouders'

Dat provincie Groningen de intensieve veehouderij in de hele provincie op slot wil zetten, is een klap in het gezicht van intensieve veehouders. Dat stelt pluimveehouder Bart Thybaut uit Middelstum.

Intensieve veehouders vrezen voor hun toekomst. ‘De sector ligt altijd onder vuur, maar van dit soort voorstellen word je niet vrolijk. Door dit plan zijn de bedrijven op langere termijn onverkoopbaar’, geeft Thybaut aan.

Kapitaal

Dat vindt een varkenshouder uit Oost-Groningen die liever niet met zijn naam in de krant wil ook. ‘De bedrijven zijn straks geen stuiver meer waard. De provincie slaat het kapitaal weg. Dat is schandalig.’

Gedeputeerde Henk Staghouwer geeft aan dat er toekomst blijft voor de intensieve veehouderij. ‘Zeker met innovatieve stalconcepten. Maar als de intensieve veehouders een ton willen investeren voor extra dieren, zit dat er niet in. ‘

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
Meer weer