Eerste rode ui met meeldauwresistentie

Uienveredelaar De Groot en Slot presenteerde vrijdag het eerste rode uienras met resistentie tegen valse meeldauw.

Eerste+rode+ui+met+meeldauwresistentie
© De Groot en Slot

Het ras heeft nog geen naam en wordt komend jaar onder nummer uitgezaaid op verschillende demovelden in Nederland.

Verkoopleider Jaap Jonker van De Groot en Slot zegt te hopen dat het rode uienras vanaf 2017 volop commercieel beschikbaar is voor de praktijk. Tien jaar geleden introduceerde de zaadfirma in Broek op Langendijk ook al de eerste gele zaaiui met meeldauwreistentie.

Symposium Uienteelt 2.1

Samen met fytopathologe Heleen Bukman mocht Jonker de resistente ui voor het eerst laten zien aan een groter publiek tijdens de Symposium Uienteelt 2.1 dat De Groot en Slot organiseerde vanwege het 60-jarige bestaan van de zaadfirma.

Thema van het symposium was 'the next level in quality onions'. Directeur Jeroen de Haas van De Groot en Slot vertelde tijdens de opening van het evenement dat het goed is dat veredelaars zich laten inspireren door andere ketenpartners.

Uitmuntende ui

'Het symposium is een mooi platform voor het uitwisselen van kennis. Verder kunnen wij laten zien waar we de afgelopen 60 jaar mee bezig zijn geweest. Als keten moeten we elke keer weer samen een stap zetten naar het ultieme doel en dat is de uitmuntende ui.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer