Noord-Holland verkent duurzame energie

Noord-Holland kan volledig duurzaam worden in energie. Dat blijkt uit een eerste verkenning over duurzame energieopwekking binnen de provincie.

Noord%2DHolland+verkent+duurzame+energie
© Nieuwe Oogst

'Maar dan moeten er wel keuzes worden gemaakt. Je kan de ruimte in Noord-Holland maar een keer gebruiken', verzekert gedeputeerde Joke Geldhof.

De provincie heeft laten uitzoeken door Energieonderzoek Centrum Nederland wat de ruimtelijke effecten zijn van diverse vormen van duurzame energie.

Belangengroepen

De provincie ging gisteren voor het eerste in gesprek met belangengroepen, gemeenten en ondernemers over wat men met elkaar wil bereiken op het gebied van duurzame energie in de periode 2020-2050.

LTO Noord was hierbij ook aanwezig. Er werd vooral gesproken over welke kansen er zijn voor de korte en de lange termijn.

Volledig duurzaam

De eerste verkenning laat zien hoe duurzaam de provincie op dit moment is, welke kansen er liggen, wat voor investeringen hiervoor nodig zijn en wat de kosten en opbrengsten van de verschillende energievormen zijn.

Begin volgend jaar zijn de resultaten uit de verkenning verder uitgewerkt. Hierbij wordt de omgeving in brede zin betrokken. Onderzocht wordt wat de ruimtelijke opgave en mogelijkheden per regio zijn. Hierbij wordt ook gekeken naar de economische en maatschappelijke kansen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer