Suiker+Unie%3A+16%2C2+ton+suiker+in+2020
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Suiker Unie: 16,2 ton suiker in 2020

In het kader van een duurzame teelt van suikerbieten in Nederland streeft Suiker Unie naar een gemiddelde wortelopbrengst van 90 ton met een suikergehalte van 18 procent.

Deze gemiddelde opbrengst van 16,2 ton suiker per hectare moet gehaald worden in het jaar 2020. Afgelopen jaar realiseerden de Nederlandse bietentelers nog een recordopbrengst van 15,1 ton suiker gemiddeld per hectare.

Verbeteringen mogelijk

Suiker Unie spreekt de forse teeltambitie uit in het duurzaamheidsverslag 'Natuurlijk duurzaam' dat deze week is gepubliceerd. De suikerfabrikant meldt dat verbeteringen in de teelt van suikerbieten met name nog mogelijk zijn op het gebied van rasontwikkeling en gewasverzorging.

Om de teeltambitie waar te maken zijn twee grote projecten gestart: Biodiversiteit & Bietenteelt en TOPteelt. Het eerste project betreft een samenwerking met CLM en DLV Plant en is gericht op kennis van bodemprocessen.

Regionale teeltteams

In TOPteelt werkt de agrarische dienst van Suiker Unie samen met telers in regionaal opgezette teeltteams. Deze teams pakken specifieke teeltproblemen planmatig aan.

Weer

 • Zondag
  6° / -3°
  10 %
 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
Meer weer