Ruim 3.000 vragen in het derde kwartaal

Het Informatiecentrum heeft in het derde kwartaal van 2015 ruim 3.000 telefoontjes en e-mails van leden beantwoord. Hieronder een toelichting op de meestbesproken onderwerpen.

1. Fosfaatrechten
Ruim 700 gesprekken gaan over het fosfaatplafond en fosfaatrechten. Alle opmerkingen van leden zijn doorgegeven aan de vakgroep Melkveehouderij.
2. Mest
Leden nemen contact op met de wens tot verlenging van de uitrijperiode, de regels met betrekking tot de verlenging bij muizenschade, de regels met betrekking tot het uitrijden en diverse andere regels uit de mestwetgeving.
3. Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB)
Er zijn veel vragen over vanggewassen, onder andere uitstel inzaaidatum, registreren eerdere zaaidatum in verband met de tienwekeneis, gebruik van andere percelen, welke mengsels en de inzaaidatum. Door inzet van LTO is een aantal punten snel opgelost. Ook andere vergroeningseisen roepen vragen op.
4. Milieu en ruimtelijke ordening
Leden stellen vragen over de PAS en de NB-wetvergunning. Op deze vragen is geen eenvoudig antwoord te geven en vaak wordt er doorverwezen naar Rombou. Ook komen er vragen over bestemmingsplannen en over asbestsanering.
5. Ledenvoordeel
Leden nemen contact op over het afvoeren of vervangen van de dieselolietank, de beveiligingsactie en andere ledenvoordelen. Deze leden worden doorverbonden met LTO Ledenvoordeel.

De medewerkers van het Informatiecentrum staan dicht bij de praktijk. Neem contact met ons op als u vragen of suggesties heeft op het terrein van belangenbehartiging en lidmaatschap en voor korte adviesvragen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer