Agri+%26amp%3B+Food+groot+in+handelsmissie+China
Nieuws
© RVO

Agri & Food groot in handelsmissie China

Tijdens de Nederlandse handelsmissie naar China zijn de agribusiness en tuinbouw met ruim vijftig bedrijven en organisaties goed vertegenwoordigd, meldt de Topsector Agri & Food.

In totaal telt de handelsmissie van 25 tot 30 oktober zo’n 150 deelnemende bedrijven en organisaties.

China wordt met haar 1,4 miljard inwoners geconfronteerd met een enorme toename in de vraag naar voedsel, met name naar hoogwaardige eiwitten als groenten, zuivel en vlees, volgens de Topsector Agri & Food.

Veilig en gezond

In China heeft veilig en gezond voedsel van een hoge kwaliteit de hoogste prioriteit, maar de Chinese bevolking vertrouwt de kwaliteit van het eigen voedsel niet.

Door de toegenomen welvaart stellen de Chinese hogere eisen aan de kwaliteit van het voedsel, waarin juist Nederland sterk is en tot de meest productieve en innovatieve landen ter wereld behoort, met de hoogste voedselveiligheid.

Strategische partner

China ziet in Nederland dan ook als een belangrijke strategische partner op dit terrein. De Nederlandse agrifoodsector ziet China als land met enorme groeikansen voor de export van producten, kennis en technologie.

De Nederlandse landbouwexport naar China en Hongkong is sterk gegroeid, van 338 miljoen euro in 2004 naar 2,5 miljard euro in 2014, bij een totale Nederlands export naar China van 4,4 miljard euro

Babymelkpoeder

De export van Nederlandse babymelkpoeder is in die periode vervijftigvoudigd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer