LTO: Geen Beter Leven-sterren zuivel (video)

Beter Leven-sterren voor zuivel is volgens LTO niet nodig. De dierenbescherming introduceert vanaf begin volgend jaar dit kenmerk, naast vlees, ook voor zuivel.

LTO%3A+Geen+Beter+Leven%2Dsterren+zuivel+%28video%29
© LTO Nederland

Een aantal jaar geleden zijn door LTO samen met de zuivelindustrie afspraken gemaakt over een duurzaamheidsagenda melkveehouderij. Samen met de Nederlandse Zuivel Organisatie is nu gewerkt aan het initiatief ‘duurzame zuivelketen’.

‘De belangrijkste keus is geweest om de duurzaamheidsdoelen over het hele niveau van de sector omhoog te trekken en dus niet alleen voor een segment in de markt’, aldus voorzitter Kees Romijn van LTO-vakgroep Melkveehouderij. ‘Ik constateer dat we daar heel veel waardering voor krijgen, dan zie ik de sterren als een ondergraving van dat systeem en dat is volgens mij niet handig.

Toch ziet Romijn ook voordelen aan het invoeren van de Beter Leven-sterren. ‘Het is een bekend systeem in de supermarkt wat ook zichtbaarheid geeft en duidelijk is voor de consument’. Toch ziet hij het liever anders: ‘Als ik op dit moment de balans opmaak zie ik de nadelen groter dan de voordelen. Wat mij betreft kunnen we er wel even mee wachten’.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer