LTO Flevoland wil behoud PAS-ruimte

LTO Noord Flevoland roept Gedeputeerde Staten op niet toe te geven aan de druk van andere provincies om PAS-ruimte voor Flevoland in te leveren.

LTO+Flevoland+wil+behoud+PAS%2Druimte
© Nieuwe Oogst

Flevoland heeft in een vroeg stadium van het stikstofprogramma PAS zogeheten prioritaire ruimte geclaimd voor de veehouderij in de eigen provincie.

Die ruimte, voor ontwikkeling van zo'n honderd bedrijven in de komende zes tot tien jaar, is ook toegekend. Flevolandse veehouderijen zijn zo zekerder van de mogelijkheid tot bedrijfsontwikkeling.

Argument is dat in Flevoland nog voldoende fysieke ruimte is om dergelijke uitbreiding toe te staan. Nu in omliggende provincies de beschikbare stikstofruimte al snel blijkt opgebruikt, vreest LTO Noord Flevoland dat die provincies Flevolandse ruimte gaan claimen.

Ze kunnen daarmee knelpunten binnen de eigen provinciegrenzen oplossen.

Berekeningen

LTO Flevoland benadrukt in een brief aan GS dat aan de toekenning van prioritaire ruimte gedegen berekeningen ten grondslag liggen.

Naast de ontwikkeling van al gevestigde bedrijven heeft de provincie ook te maken met nieuwvvestiging van veehouderijen die verplaatsen omdat voor hen elders geen plaats meer is.

Verder is de kans groot dat in naburige provincies alsnog meer ruimte ontstaat omdat Flevolandse bedrijven die daar een beroep op doen voor een vergunning, hier na beoordeling worden uitgefilterd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer