Kamervragen ACM-aanpak Kip van Morgen

Is de mening van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) over de Kip van Morgen op een juridisch juiste wijze tot stand gekomen? Op die vraag willen SGP en CDA antwoord van minister Henk Kamp en staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

Kamervragen+ACM%2Daanpak+Kip+van+Morgen
© Twan wiermans

Ruim een week geleden verscheen in het Tijdschrift voor Agrarisch Recht een juridische analyse van de omstreden ACM-visie. Twee juristen wijzen op de zwakke plekken in het rapport dat de Kip van Morgen afwijst.

Stellingen

De Kamerleden Elbert Dijkgraaf (SGP) en Jaco Geurts (CDA) leggen nu diverse stellingen van deze juristen voor aan Kamp en Dijksma. Bij elke stelling vragen ze of de bewindslieden het er mee eens zijn.

Volgende maand debatteert de Tweede Kamer over de begroting voor landbouw. Dijkgraaf en Geurts willen graag dat de antwoorden op hun vragen dan binnen zijn.

Beleidsregel mededinging

Minister Kamp beloofde eerder nog eens kritisch te zullen kijken naar de Beleidsregel mededinging en duurzaamheid. De Kamerleden dringen er op aan dat hij wijzigingsvoorstellen nog dit jaar naar de Kamer stuurt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer