Kabinet%3A+duurzaam+vlees+toch+doorzetten
Nieuws
© John Claessens

Kabinet: duurzaam vlees toch doorzetten

Het kabinet vindt wil de mededingingsregels omzeilen om toch meer duurzaam geproduceerd vlees in de Nederlandse schappen te krijgen.


De Autoriteit Consument en Markt (ACM) stelde eerder dat de Kip van Morgen niet in aanmerking komt voor de uitzonderingsmogelijkheid van de mededingingswet.

'Het is jammer dat de mededingingsregels de omslag naar duurzamer vlees tegenhouden. Maar er zijn nog meer mogelijkheden om toch de vleesproductie te verduurzamen', zegt minister Henk Kamp (EZ).

Afspraken

Wij hopen van harte dat partijen in staat zullen zijn de afspraken zodanig vorm te geven dat ze de mededingingstoets wel kunnen doorstaan, laat Kamp weten.

Hij verwacht dat in de keten ook afspraken kunnen worden gemaakt zoals dat is gedaan bij het sterrenvlees van de Dierenbescherming en de nieuwe standaardkip van Jumbo.

Nationale norm

Als tweede mogelijkheid stelt Kamp voor hogere nationale welzijns- en milieunormen bij de productie van kippenvlees vast te stellen. ' Als de overheid deze hogere normen vaststelt, worden mededingingsproblemen voorkomen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  27° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 12°
  20 %
Meer weer