Ahold: voedsel heeft een prijs

Consumenten moeten beter begrijpen dat voedsel een prijs heeft. Dat zegt Ahold-topman Dick Boer.

Ahold%3A+voedsel+heeft+een+prijs
© Ahold

De bestuursvoorzitter van Ahold deed zijn uitspraak donderdag op Radio 1. Hij wees er onder meer op dat de supermarktketen veel investeert in goede relaties met biologische boeren en tuinders. ‘Om te zorgen dat ze een fair bedrag krijgen voor hun producten.’

Boer erkende dat de detailhandel een verantwoordelijkheid heeft in de bewustwording van de consumenten. ‘Wij moeten de klanten helpen zodat ze gaan begrijpen dat producten en productie iets kosten. Dat voedsel een prijs heeft. Daar moet de omwenteling plaatsvinden.’

Fatsoenlijke boterham

De Ahold-topman noemde het ‘natuurlijk van belang’ dat de leveranciers van de grootgrutter een fatsoenlijke boterham kunnen verdienen. Maar dat gaat volgens hem alleen via de consument.

‘De consument moet begrijpen dat er een waarde zit achter de producten', aldus Boer. 'Dat er bijvoorbeeld verschil is tussen biologische kip, de Kip van Morgen en kiloknallers. Dan kunnen wij het verwaarden naar de klanten. Daar zit uiteindelijk de oplossing.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer