SP%3A+actie+Mansveld+nodig+voor+asbest
Nieuws
© Dirk Hol

SP: actie Mansveld nodig voor asbest

Minister Wilma Mansvel van Infrastructuur en Milieu zou in actie moeten komen om de asbestsanering in de agrarische sector te versnellen. Dat vindt Eric Smaling, Kamerlid voor de SP.

In schriftelijke vragen aan Mansveld wijst Smaling op de noodkreet van LTO, AgroAsbestVeilig en Achmea. Die stelden vorige week onder meer dat er miljarden moeten worden geïnvesteerd om voor 2024 alle asbestdaken te vervangen.

De organisaties willen komen tot een Deltaplan Sanering Asbestdaken. Het Kamerlid wil nu van de staatssecretaris weten wat zij daar van vindt.

Subsidieregeling schijntje

Volgens Smaling is de 75 miljoen euro van de huidige subsidieregeling 'een schijntje'. Zonder toereikende subsidiemogelijkheden zal het verwijderen van asbest voor de meeste particulieren een moeilijke opgave zijn, meent hij.

Het brengt hem tot de vraag aan Mansveld om in overleg met de betrokken partijen te kijken hoe 'op structurele wijze' naar het verbod op asbestdaken in 2024 kan worden toegewerkt. Daarbij hoort volgens Smaling ook een 'realistisch tijdpad'.

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  20 %
Meer weer