Aandacht voor tuinderswoning

Heemskerk - De LTO Noord-afdeling Heemskerk e.o. is alert op de nieuwe, extra agrarische bestemming ‘tuinderswoningen’, die gemeente Heemskerk wil opnemen in het nieuwe bestemmingsplan buitengebied. Daarmee wil de gemeente een oplossing bieden aan voormalige tuinderswoningen die door burgers bewoond worden en daarmee belemmerend kunnen zijn voor tuinbouwbedrijven.
Volgens de gemeente helpt deze bestemming hiertegen. Ook past dit volgens Heemskerk binnen de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie en de wensen van LTO Noord.
De gemeente wil onder deze bestemming ook een bed & breakfast en kleinschalig kamperen met maximaal dertig plaatsen toestaan.
Verder meldt de gemeente dat de bestemming ‘tuinderswoningen’ een tussenvariant is van het voormalige agrarische gebruik en wellicht van een normale woonfunctie in de toekomst.
Dit baart het afdelingsbestuur zorgen. Om conflicten in de toekomst te voorkomen wil LTO Noord Heemskerk e.o. graag dat vooraf duidelijk is wat de nieuwe spelregels inhouden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer