Melksnorrentour Groene Hart succes

Per fiets door het Groene Hart om samen met melkveehouders te praten over de toekomst van de melkveehouderij. De Melksnorrentour, vorige week vrijdag, bleek een groot succes.

Melksnorrentour+Groene+Hart+succes
© The Milk story

Met veel enthousiasme verwelkomt Gerard van der Hulst het gezelschap van dit initiatief van 'The Milk Story' in zijn nieuwe stal in Hazerswoude-Dorp. Hier houdt hij 140 melkkoeien (er is plaats voor 180 melkkoeien). De stal is ingericht rond de drie melkrobots die de arbeid efficiënter moeten maken.

'Op mijn bedrijf verricht ik het werk van vijf gezinnen, maar ik richt het zo in dat ik het alleen kan doen. Ik heb tien jaar uit een magnetron gegeten. Met de robots kan ik weer meer tijd doorbrengen met mijn gezin. Dat heb ik echt gemist', stelt Van der Hulst.

Familiebedrijf

Op de hoofdlocatie van Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade vertelt Corneel van Rijn over de biologische, multifunctionele en multigenerationele boerderij die hij samen met de rest van zijn familie draaiende houdt.

Naast een biologisch bedrijf waar koeien worden gemolken, lopen er onder andere kippen en geiten, is er een vakantiehuis, een melktap, boerderijwinkel en ontvangstruimte voor groepen.

De voedselproductie blijft echter centraal staan. 'Zonder dat deel mis je de aard van het bedrijf. Ik heb trouwens veel getwijfeld of ik boer zou willen worden, mijn broer ook. Nu runnen we het bedrijf met zijn allen. Zo heb ik niet alleen meer vrijheid, maar ook een sparringpartner', aldus Van Rijn.

Maatschap met ouders

Het familiebedrijf van de familie Kroes in Woubrugge is de laatste halte tijdens de Melksnorrentour. Op dit ‘traditionele’ bedrijf worden 110 koeien gemolken in een zij-aan-zijmelkstal. 'Op dit moment zit ik in maatschap met mijn ouders. Ik werk daarnaast buitenshuis op proefboerderij Zegveld', vertelt Mike Kroes (24).

'Op Zegveld komen veel interessante mensen met verschillende ideeën. Het is mooi om op die manier onderzoeken van dichtbij mee te maken. Daarnaast geeft het de veiligheid dat je niet experimenteert op het levenswerk van je ouders', besluit Kroes.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer