Mansveld spreekt met de paus over klimaat

Staatssecretaris Wilma Mansveld (I&M) sprak woensdag in Vaticaanstad met paus Franciscus over de klimaattop van de Verenigde Naties van 30 november tot en met 11 december in Parijs.

Mansveld+spreekt+met+de+paus+over+klimaat
© RKK

De bewindsvrouw bedankte de paus voor zijn oproep aan alle partijen bij de internationale klimaatonderhandelingen zich in te spannen voor een nieuw klimaatakkoord.

'De discussie over klimaat gaat niet alleen over technische oplossingen. De paus spreekt ons nadrukkelijk aan op onze eigen verantwoordelijkheid. Dat vind ik belangrijk.'

'Laudato Si'

De ontmoeting , waarbij verschillende ministers en commissarissen van milieu en klimaat van de Europese Unie aanwezig waren, is georganiseerd naar aanleiding van het verschijnen van de pauselijke encycliek 'Laudato Si'.

Hierin zet paus Franciscus zijn ideeën uiteen over klimaatverandering, duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding.

CO2-uitstoot

Nederland zet zich in om bij de komende klimaattop, naast de 194 landen die daar afspraken maken over het terugdringen van de uitstoot van CO2, ook niet-statelijke partijen te betrekken.

Het bedrijfsleven, lagere overheden, NGO's en ook geloofsgemeenschappen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de onderhandelingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer