ZLTO: geen actie, wel eisen voor Brussel

ZLTO reist maandag met een delegatie af naar Brussel. Daar vindt een extra landbouwraad plaats die in het teken staat van de problematiek rond de lage prijzen van diverse producten.

ZLTO%3A+geen+actie%2C+wel+eisen+voor+Brussel
© Nieuwe Oogst

De actiebereidheid onder leden is klein. Wel heeft de sector hoge verwachtingen van de politiek. In overleg met de achterban heeft ZLTO mogelijke maatregelen opgesteld om de druk op boeren en tuinders te verlichten.

Op korte termijn kan het vangnet voor boeren en tuinders versterkt worden door het geld van de superheffing op te veel geproduceerde melk aan te spreken.

Voorschotten

Bovendien moeten de Gemeenschappelijk Landbouwbeleid-betalingsrechten eerder uitbetaald worden, zo nodig in de vorm van voorschotten. Daarnaast stelt ZLTO voor om het inkomensverlies dat het gevolg is van de Russische handelsboycot te compenseren.

Boeren en tuinders in liquiditeitsproblemen, die hun financiële verplichtingen tijdelijk niet kunnen nakomen, moeten in aanmerking komen voor herfinanciering.

Lange termijn

Op de langere termijn vraagt ZLTO onder meer aan de politiek om te investeren in het openen en verwerven van nieuwe markten, het verbeteren van bestaande markten en het beëindigen van de handelsboycot met Rusland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  5° / -1°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer