Dijksma geen voorstander van opslag varken

Het heropenen van een particuliere opslag voor varkensvlees krijgt bij staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) de handen niet op elkaar. Volgens haar biedt dit geen oplossing voor de structurele problemen van de sector.

Dijksma+geen+voorstander+van+opslag+varken
© Albert Heijn

Dat schrijft Dijksma vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer over haar inzet tijdens de Europese Landbouwraad van 7 september.

De staatssecretaris zet ook vraagtekens bij maatregelen zoals het vervroegd en lichter slachten van varkens. Ze wacht eventuele voorstellen van de Europese Commissie in die richting af.

Ketenafspraken

Voor de vitalisering van de varkensketen is het volgens Dijksma van belang dat er meer ruimte komt voor ketenafspraken voor duurzaam geproduceerd varkensvlees.

'Ik zal in de extra Landbouwraad de Europese Commissie vragen om de mogelijkheden te onderzoeken van verruiming binnen de kaders van de Europese GMO-verordening', stelt de staatssecretaris.

Duurzaamheid

'Wat betreft de ruimte voor duurzaamheid binnen de mededingingskaders heeft de minister van Economische Zaken in zijn brief van 13 juli 2015 aangegeven dat in overleg met de Europese Commissie naar de ruimte hiervoor zal worden gekeken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer