LTO/NVV: volgende week gesprek Dijksma

LTO en NVV spreken volgende week met staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) over de slechte financiële situatie in de varkenshouderij. Daarbij zijn ook ketenpartners aanwezig.

LTO%2FNVV%3A+volgende+week+gesprek+Dijksma
© Dirk Hol

In dat gesprek zullen de door LTO en NVV gevraagde maatregelen worden besproken. Ook de actiegroep varkenshouderij, die soortgelijke steun vraagt, is bij dit gesprek aanwezig.

'De aanwezigheid van de actiegroep onderstreept de noodzaak om op korte termijn ondersteunende maatregelen te nemen', geeft LTO-beleidsadviseur varkenshouderij Henk Boelrijk aan.

Resultaten

LTO-leden vragen om resultaten, weet Boelrijk. 'Veel leden vinden dat het allemaal te lang duurt. In die gedachte kunnen wij ons vinden, zeker gezien de slechte financiële situatie bij velen van u.'

Varkenshouders willen, bij wijze van spreken, liever gisteren dan vrijdag het resultaat van gesprekken in hun portemonnee terugzien. 'Veel leden hebben het idee dat ‘al dat gepraat’ niks oplevert.'

Onrust en zorgen

LTO heeft alle begrip voor de onrust en de zorgen. 'Wij zetten dan ook vol in op maatregelen die op korte termijn verbetering geven', verzekert Boelrijk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer