LTO%2FNVV%3A+volgende+week+gesprek+Dijksma
Nieuws
© Dirk Hol

LTO/NVV: volgende week gesprek Dijksma

LTO en NVV spreken volgende week met staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) over de slechte financiële situatie in de varkenshouderij. Daarbij zijn ook ketenpartners aanwezig.

In dat gesprek zullen de door LTO en NVV gevraagde maatregelen worden besproken. Ook de actiegroep varkenshouderij, die soortgelijke steun vraagt, is bij dit gesprek aanwezig.

'De aanwezigheid van de actiegroep onderstreept de noodzaak om op korte termijn ondersteunende maatregelen te nemen', geeft LTO-beleidsadviseur varkenshouderij Henk Boelrijk aan.

Resultaten

LTO-leden vragen om resultaten, weet Boelrijk. 'Veel leden vinden dat het allemaal te lang duurt. In die gedachte kunnen wij ons vinden, zeker gezien de slechte financiële situatie bij velen van u.'

Varkenshouders willen, bij wijze van spreken, liever gisteren dan vrijdag het resultaat van gesprekken in hun portemonnee terugzien. 'Veel leden hebben het idee dat ‘al dat gepraat’ niks oplevert.'

Onrust en zorgen

LTO heeft alle begrip voor de onrust en de zorgen. 'Wij zetten dan ook vol in op maatregelen die op korte termijn verbetering geven', verzekert Boelrijk.

Weer

 • Zondag
  23° / 8°
  10 %
 • Maandag
  27° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  0 %
Meer weer