Rooijakkers+en+Jansen+flyeren+in+Den+Haag
Nieuws
© Persburo Jos van Leeuwen

Rooijakkers en Jansen flyeren in Den Haag

Om het Weekend van het Varken bij het publiek onder de aandacht te brengen, flyerden LTO-vakgroep Varkenshouderij en de NVV vanmorgen samen bij tentoonstelling 'Het Vergeten Dier' op het Stationsplein in Den Haag.

Met de promotieactie riepen vakgroepvoorzitter Maarten Rooijakkers en NVV-voorzitter Ingrid Jansen burgers op om komend weekend massaal varkensbedrijven te bezoeken.

De locatie was door de NVV en LTO bewust gekozen: de tentoonstelling ‘Het Vergeten Dier’ van Varkens in Nood. Die dierenwelzijnsorganisatie hanteert de slogan ‘Varkens ze zijn er wel, maar je ziet ze niet’.

Zichtstallen

Onzin vinden Jansen en Rooijakkers dat. 'Varkens, ze zijn er en je ziet ze ook. Al jaren wordt het Weekend van het Varken georganiseerd en er zijn tientallen zichtstallen in Nederland.'

Daar kunnen mensen 365 dagen per jaar terecht om de varkenshouderij met eigen ogen te zien, geven beiden aan.

Weekend van het Varken

De dieren, de boeren en hun gezin staan in het Weekend van het Varken centraal. Op 36 plekken in Nederland geven varkenshouders zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur uitleg over hun bedrijf.

Burgers kunnen dan zelf zien en ervaren hoe varkens op de boerderij worden gehouden en verzorgd. Op alle boerderijen zijn de boer en de boerin aanwezig om op alle vragen antwoord te geven.

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer