Start+inschrijving+Groene+Hart+streekproduct
Nieuws
© Groene Hart, kloppend hart

Start inschrijving Groene Hart streekproduct

De inschrijving voor de Groene Hart Streekproduct verkiezing 2015 is geopend. Producenten van ambachtelijke streekproducten uit het Groene Hart mogen hun producten aanmelden om te laten jureren.
Lat ligt hoog

Top-kok Pierre Wind zal op zaterdag 26 september tijdens het voedselweekend in het Archeon de laatste punten toekennen. De verkiezing vindt voor de achtste maal plaats.

Stichting Groene Hart, kloppend hart organiseert de verkiezing van het Groene Hart streekproduct ieder jaar om het streekproduct bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Maar de verkiezing is er ook om producenten uit te dagen met nieuwe en kwalitatief betere streekproducten te komen.

Culinaire vakjury

De voorronde vindt plaats op woensdagochtend 16 september bij Restaurant Alfreds in Alphen aan den Rijn. Deelnemers krijgen gelegenheid hun product aan een culinaire vakjury te presenteren, bestaande uit culinair journalist Hans Pfauth, bekend van de Gouden Pollepel in AD Groene Hart en chef-kok Brenda de Graaf van het Bib-Gourmand erkend restaurant de Florijn in Nieuwerbrug.

De drie finalisten worden tijdens een korte workshop klaargestoomd voor de finale. Na een korte presentatie geeft top-kok Pierre Wind de laatste punten aan de drie finalisten en zo bepalen welk product zich het Groene Hart Streekproduct 2015 mag noemen.

Organisator Martijn Plomp: 'De verkiezing van het Groene Hart streekproduct is een combinatie van een culinaire en story-telling competitie. Naast smaak weegt het verhaal achter het product mee in het eindoordeel.'

'Naast kaasmakers en fruittelers zijn daarom ook bakkers, patissiers, ijs-bereiders, chocolatiers, vissers en slagers van harte zijn uitgenodigd om mee te doen. “Zolang ze maar met ambachtelijke producten uit het Groene Hart werken', aldus Plomp.

Worst

Worstenmaker Paul van den Hoven van Wild Vleesch is de te overtreffen kandidaat, hij is er nu twee jaar achter elkaar met de titel vandoor gegaan, vorig jaar met zijn Huygens’ Beuling, een soort leverworst, en het jaar daarvoor met een ganzenworst.

SlowFood Groene Hart is dit jaar medeorganisator van het evenement dat wordt gesponsord door Rabobank, Hoogvliet en Gemeente Alphen aan den Rijn. Aanmelden kan via de website van Groene Hart, kloppend hart.

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer