De Stichtse Rijnlanden zet dijkleger in

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zet donderdag het dijkleger in om vooral de veendijken in haar Utrechtse en Zuid-Hollandse werkgebied te controleren.

De+Stichtse+Rijnlanden+zet+dijkleger+in
© De Stichtse Rijnlanden

Reden om het dijkleger in te schakelen, is de aanhoudende droogte, meldt De Stichtse Rijnlanden. Ook gaat het waterschap door met het beregenen van dijken. Dat gebeurt langs de Grecht, de Wierickes, de Geer en de Bijleveld twee keer per week.

'Zo wordt voorkomen dat mogelijke schade ontstaat door het uitdrogen van dijken of de schade verergert', geeft De Stichtse Rijnlanden aan.

Intensief

'Het inspecteren van de circa 45 kilometer dijken, is intensief', meldt De Stichtse Rijnlanden. Vandaar dat het waterschap vanaf donderdag het dijkleger inzet.

Het dijkleger bestaat uit mensen die normaal een kantoorfunctie hebben of muskusrattenvanger zijn. Bij calamiteiten, zoals extreme droogte, worden ze ingeschakeld om de dijken te inspecteren.

Extra maatregelen

Voor de klei-op-veendijken in het gebied zijn extra maatregelen nodig. Door uitdroging kunnen kleine scheuren en barsten in deze dijken ontstaan.

'De ervaring van voorgaande droge jaren met beregening leert, dat zo wordt voorkomen dat scheuren groter worden en dat er meer scheuren ontstaan', weet het waterschap.

Waterkwaliteit

Ook houdt het waterschap de waterkwaliteit en de hoeveelheid water extra in de gaten. Op dit moment zijn er geen problemen. Via de Lek en het Amsterdam-Rijnkanaal kan nog voldoende water worden ingelaten.

Ondanks de hoge temperaturen, is de waterkwaliteit in de officiële zwemwaterlocaties nog goed.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer